Studio100steboven

Studio 100 en pleegzorg lanceren samen met alle pleegkinderen in ons land een unieke samenwerking. Onder de noemer Studio100steboven zetten ze pleegzorg in de kijker en gaan ze samen op zoek naar nieuwe pleeggezinnen in Vlaanderen. Meer dan 750 pleegkinderen schreven een briefje om te vertellen op welke Studio 100-figuur hun pleegmama of pleegpapa lijkt. Daarom voelden de Studio 100-helden zich helemaal ondersteboven en gaan ze allemaal gekke acties ondernemen om pleegzorg beter bekend te maken...  

 

Wil je onze video delen? Druk dan op de vlieger rechtsbovenaan het filmpje.

 

Wat is pleegzorg?

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor een kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind.

 

Mijn pleegmama of pleegpapa lijkt op...

We vroegen alle pleegkinderen in ons land op welke Studio 100 figuur hun pleegmama of pleegpapa het meeste lijkt. Nu weten we zeker dat één op drie pleegmama's op Mega Mindy lijkt en heel veel pleegpapa's lijken op Gert... We maakten ook een leuke beelden om nieuwe pleeggezinnen te zoeken. Wil jij ons ook helpen om nieuwe pleeggezinnen te zoeken? Volg ons dat op Facebook of Instagram en deel onze superfijne campagne!

 

 

 

 

 

Zelf pleeggezin worden...

Wil je zelf weten of er een pleegouder schuilt in jou? Dan kan je altijd een infopakket opvragen door hier te klikken. Voel je je helemaal klaar om pleeggezin te worden? Dan ben je welkom op één van onze infosessies over pleegzorg. Die vind je terug op onze kalender. We vertellen er alles wat je moet weten over de verschillende vormen en welke voorbereiding je doorloopt om pleeggezin te worden. 

 

 

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan snel naar info@pleegzorgvlaanderen.be