Straffe gasten

 

Hallo!

Wist jij dat ook volwassenen met een handicap en/of een psychiatrische problematiek in een ander gezin kunnen wonen? We noemen ze pleeggasten en ze wonen in een gastgezin. Soms voor een lange tijd, maar vaak ook af en toe tijdens het weekend. In 2019 willen we samen met onze pleeggasten op zoek gaan naar nieuwe gastgezinnen die hun hart willen openstellen voor kwetsbare volwassenen. Ben je benieuwd hoe het voor een pleeggast voelt om op te groeien in een gastgezin? Check dan zeker het verhaal van één van onze straffe gasten, Bernard!

 

Gastgezin worden

Wil jij graag het verschil betekenen in het leven van een pleeggast? Dat zouden we geweldig vinden. Als gastgezin bepaal je zelf mee wat er mogelijk is voor jou en je gezin. Kan je één of twee weekends per maand een pleeggast een warme nest bieden of kies je voor langdurige opvang? Samen met jou gaan we op zoek hoe een pleeggast zich thuis kan voelen in je gezin. Je volgt een voorbereidingstraject waarbij we polsen naar je motivatie en dieper ingaan op de eigenheden van je gezin. Belangrijk is dat je respect hebt voor de leefwereld van pleeggasten en openstaat om een kwetsbare volwassene een duwtje in de rug te geven. Sommige pleeggasten wonen nog bij hun eigen ouders en gaan overdag naar een dagcentrum. Wanneer het voor ouders te moeilijk wordt om alleen de zorg over hun kind te dragen, gaan ze op zoek naar een gastgezin. Andere pleeggasten wonen elke dag in een voorziening. Een gastgezin kan hen helpen om terug deel uit te maken van een warm nest. 

 

Vraag een infopakket aan!

Wil je graag meer info over de opvang van pleeggasten? Vul dan snel je gegevens in op het formulier hieronder. Dan bezorgen wij je graag een infopakket. 

 

Surf je mobiel en zie je geen formulier? Klik dan hier!

 

Nog vragen?

Mail dan snel naar info@pleegzorgvlaanderen.be!