Pleegzorg sprankelt

Meisje met bloem in haar haar

Zorgt pleegzorg voor de sprankel in jouw limonade?

 
Wist je dat er heel wat verschillende vormen van pleegzorg bestaan? Soms wonen pleegkinderen en pleeggasten (volwassenen met een handicap en/of psychiatrische problematiek) heel lang bij een pleeggezin, maar in sommige situaties is het voor enkele weken of één weekend per maand. Dat komt omdat we altijd op zoek gaan naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij de situatie. 
 

Hoe werkt dat dan?

 
Bij weekend- of vakantiepleegzorg gaat een pleegkind of pleeggast één of meerdere weekends per maand of enkele dagen of weken logeren bij een pleeggezin. Dan kunnen de ouders even genieten van een adempauze en voor kinderen of gasten die in een voorziening wonen, zorgen die dagen voor een leuke afwisseling. En wist je dat je als pleegzorger recht hebt op een kostenvergoeding?
 
Pleegzorg is ook een enorme verrijking voor jezelf. Het zorgt voor die extra sprankel in jouw limonade! 
 

 

Wie kan ik opvangen tijdens weekends of in de vakantie?

 
Met weekend- of vakantiepleegzorg kan je een gezellige thuis bieden voor een pleegkind of een pleeggast. Een pleeggast is een volwassene met een handicap en/of een psychiatrische problematiek. Soms wonen zij nog thuis en hebben hun ouders af en toe nood aan een adempauze. Soms verblijven zij in een voorziening en vinden zij het leuk om even deel uit te maken van een gezin.
 
Tijdens het voorbereidingstraject dat je als kandidaat-pleegzorger doorloopt, kan je bovendien vertellen wat jij zelf graag doet, wat jouw hobby’s zijn en wat je belangrijk vindt in het leven. Daar zullen wij dan rekening mee houden wanneer we een pleeggezin zoeken voor een pleegkind of pleeggast. Zo zijn jullie er zeker van dat er een goede match is!
 
 

Klinkt interessant! Waar vind ik meer informatie?

 
Vraag via deze link een infopakket aan en ontdek alles over de verschillende vormen van pleegzorg.
 

Heb jij een familierecept vol pleegzorgsprankels? Schrijf je in voor een infosessie!

 
Neem een kijkje in onze kalender en schrijf je in voor een infosessie in jouw buurt.
 
Pleegzorgrecept