#pleegzorgpowerfood

In hun pleeggezin krijgen pleegkinderen en pleeggasten de power om stevig in hun schoenen te staan en de wereld te ontdekken. Wij vroegen hen wat hun favoriete    #PleegzorgPowerFood  is. We kregen heel wat inzendingen, de ene al grootser dan de andere: van een dinotaart tot een monstercupcake! En ook de hamburgers en frietjes konden niet ontbreken.
 
Met die tekeningen trokken we naar Vlaamse foodies. We daagden hen uit om die creaties om te toveren in een eetbare versie. Maar liefst 9 foodies zagen die uitdaging zitten. Hieronder kan je zien wat zij maakten. Volgens ons alle gerechten supergeslaagd!
 
Helaas waren er zó veel tekeningen, dat we ze niet allemaal op tafel konden laten toveren. Hieronder kan je die prachtige kunstwerken toch nog bewonderen.
 

#Pleegzorgpowerfood

 
Negen foodies gingen de uitdaging aan. Benieuwd naar hun creaties? Hieronder zie je op welke dag we hun gerecht onthullen. Tot dan blijft het nog het grootste geheim!
  • A spoonful of Happiness

Virginie van A spoonful of Happiness is een echte pizzalover. En dat kwam goed uit, want Amber (schuilnaam) daagde haar uit om een pizza met tomaat, kaas, ananas en hesp te maken. Amber is nu 18 jaar en woont al 15 jaar in haar pleeggezin. Het contact met haar mama loopt soms een beetje stroef, maar elke week bellen ze elkaar wel. 
Amber is altijd een vrolijk kind geweest en is opgegroeid tot een fijne, bijna volwassen vrouw die iets van haar leven wil maken. Ze studeert nu voor verzorgende en doet dat met hart en ziel. Haar grote passies zijn turnen, tekenen en skiën. Maar als ze in haar kot moet blijven, heeft ze ook veel plezier met gezelschapsspelletjes zoals Rummikub, Uno en Mens erger je niet. Wil je deze heerlijke barbecue pizza hawaii zelf maken? Ga voor het recept naar   www.spoonful-of-happiness.be.
 
Foto: (c) A Spoonful of Happiness
 
  • As cooked by Ginger

Laurence, het gezicht achter As cooked by Ginger, ging aan de slag met het kunstwerk van Aline (schuilnaam). En wat voor een kunstwerk! Aline, een jongedame van 14 jaar die voltijds bij een pleeggezin woont, tekende Spaghettiland. Zelf zegt ze er dit over: " Ik heb een bord vol met spaghetti getekend en de saus is een gracht/meer. Daarna heb ik er een kasteel bij getekend omdat het me deed denken aan de grachten rondom Middeleeuwse kastelen :) En de naam van de stad waar het kasteel zich bevindt is Spaghettiland."

Wil je thuis jouw eigen spaghettiland maken? Kijk dan snel naar het recept op   www.ascookedbyginger.be.

Foto: (c) As cooked by Ginger

  • Catberry Pastries

De specialiteit van Amélie?  Originele cakes, kleurrijke cupcakes, gepersonaliseerde koekjes … Je kan het zo gek niet bedenken of Amélie bakt het voor jou. En dat allemaal volledig plantaardig. Janne (schuilnaam) daagde Amélie uit om een tijger/regenboogtaart te maken. Janne is 6 jaar. Kort na haar geboorte werd ze opgevangen in een crisisgezin en even later kwam ze terecht bij haar pleegmama. Daar woont ze nu voltijds. Ze ziet haar ouders af en toe, maar vooral met haar drie zussen heeft ze een heel goede band. Janne eet graag fruit, chocolade en slagroom.

Benieuwd naar het recept van deze taart? Dat vind je op www.instagram.com/catberry.pastries

Foto: (c) Catberry Pastries

  • Foodlove

Recepten ontwikkelen, fotografie, workshops geven … Stefanie doet het allemaal op haar Foodlove Blog. Onze uitdaging ging ze dan ook met plezier aan. Ze kreeg van ons de tekening van Alix (schuilnaam). Zij is bijna 8 jaar en woont al 7 jaar bij haar pleegouders. Ze ziet haar ouders en haar twee zussen elke maand. Haar favoriete pleegzorgpowerfood zijn balletjes met frietjes, gecombineerd met komkommer en ketchup. En het dessertje is aardbeien en frambozen ijs! Kan je niet wachten om dit zelf te maken? Ga dan snel naar www.foodlove.be

Foto's: (c) Foodlove

  • Kokerellen

Ellen ging aan de slag met de tekening van Lara (schuilnaam). Lara is 5 jaar en via een vrijwillige plaatsing woont ze nu voltijds bij haar tante, de zus van haar mama. Om de zes weken ziet ze haar mama. Lara is graag creatief bezig. Omdat ze dol is op desserts, tekende ze een pizza met blauwe chocoladesaus en een kleine kabouter pizza erbovenop, afgewerkt met smarties. Ze was verbaasd om te horen dat haar tekening geselecteerd was, maar natuurlijk was ze er supergelukkig mee! Wil je deze creatie van Kokerellen zelf maken? Het recept vind je op www.kokerellen.be.

Foto: (c) Kokerellen

  • Mama's Gezonde Tips

Een mama met een hart van goud en boordevol gezonde tips, zo kunnen we Katrijn wel beschrijven. Zij toverde de tekening van Aziz (schuilnaam) op tafel. Dat deed ze samen met haar eigen kinderen. Aziz is 11 jaar en houdt van voetballen en naar de Chiro gaan. Samen met zijn zus woont hij voltijds bij een pleeggezin. Aziz tekende een hamburger met frietjes en er staat ook een glas kinderchampagne op de tekening. Dat vindt hij superlekker! Aziz is heel fier dat zijn tekening gekozen is en heeft het meteen aan zijn juf verteld. Ook zijn zus was heel blij voor hem.

Het recept voor dit gerecht vind je op   www.mamasgezondetips.be.

Foto: (c) Mama's Gezonde Tips

  • Mme Zsazsa

Mme Zsazsa kreeg als moestuinier/schrijver/groentekok een tekening van een vegetarisch gerecht. Ze ging aan de slag met het kunstwerk van de 3-jarige Nila (schuilnaam). Nila veranderde het afgelopen anderhalf jaar van een onzeker, verlegen peutertje naar een zelfzekere kleuter die de power heeft om duidelijk te maken wat ze wil. Haar kunstwerk van een pasta met groentjes werd omgetoverd tot een hartverwarmend gerecht. www.instagram.com/mmezsazsa

Foto's: (c) Mme Zsazsa

  • Tartes Yaya

Yasmine van Tartes Yaya is het gewoon om prachtige dessertjes te maken. De uitdaging die wij haar voorschotelden ging ze dan ook met plezier aan. Ze toverde de tekening van Lotte (schuilnaam) om in een overheerlijke eenhoorntaart. En die taart is extra speciaal voor Lotte: "Eenhoorns hebben altijd mooie kleuren en ik denk dan ook aan mijn echte mama, omdat ik van haar een unicornknuffel heb gekregen. Ik slaap er elke nacht mee, zo is ze toch bij mij."

Wil je ook een eenhoorntaart maken? Je vindt het recept op www.tartesyaya.be.

Foto: (c) Tartes Yaya

  • The Messy Chef

Jelle - a.k.a. The Messy Chef - kreeg een extra speciale uitdaging: een combinatie van een loempia met de klassieke biefstuk met frietjes en koude schotel. De eetbare versie is een crispy steak burrito met ketchup van perzik geworden! Het kunstwerk is gemaakt door Sandra (48 jaar). Zij is een pleeggast, dat wil zeggen dat zij een volwassene met een beperking is die in een pleeggezin woont. Sandra woont bij haar nonkel, Quirien. Het liefste wat ze doet is zwemmen, knutselen en het circus. En misschien kan ze de crispy steak burrito wel eens klaarmaken samen met haar nonkel? Het recept kan ze alvast vinden op themessychef.be.

En wist je dat Jelle op 17 mei op Radio 2 bij De Madammen vertelde over zijn uitdaging? Herbeluister de aflevering op  Radioplus.be

Foto: (c) The Messy Chef

Andere prachtige inzendingen