Ga verder naar de inhoud

Portret van een pleegzorgmedewerker: Joyce

13 oktober 2021
Joyce

In de reeks #wieispleegzorg stellen we de gezichten van onze organisatie aan jullie voor. Dat zijn er ondertussen een heleboel: 150 maar liefst! Vandaag lees je het verhaal van Joyce, één van onze fantastische onthaalmedewerkers.

Als je naar ons algemeen nummer belt, is de kans groot dat je Joyce aan de lijn krijgt! Zij is één van de vier onthaalmedewerkers van Pleegzorg Limburg. De foto’s laten het niet onopgemerkt: Joyce zorgt voor een warm welkom. Dat vindt ze ook belangrijk: “Ik wil altijd aardig zijn. Als je aan het onthaal zit, kan je dat niet met een lang gezicht doen.”. Ze is er voor iedereen: medewerkers, pleegzorgers, pleegkinderen, ouders en andere bezoekers. Ze voelt het feilloos aan wanneer mensen zenuwachtig zijn en stelt hen dan op hun gemak met een kopje koffie.

“Deze job past echt bij mij”. Voorheen werkte Joyce in een heel andere sector. Maar op haar eerste sollicitatiegesprek, inmiddels ruim 4 jaar geleden, voelde ze meteen de klik. “Dat eerste gesprek was zó tegenstrijdig met wat ik gewend was. Ik voelde me meteen op mijn gemak. De stap naar pleegzorg is echt het beste wat me in mijn carrière overkomen is.” Joyce is een sociale madam en ook het werken met kinderen ligt haar. “Pleegkinderen die hier vaker komen, herkennen me. Als ze dan ‘Hey Joyce!’ zeggen, smelt ik helemaal.” Ze vindt het leuk om over alles veel te weten, en dat is enorm belangrijk in haar functie.

Joyce krijgt ook wel eens minder leuke telefoons, en dat vindt ze de moeilijkste kant van haar job. Maar als er dan iemand belt om pleegzorg te bedanken, gloeit ze van trots. Trots op haar pleegzorg!

De verhuis naar de Welzijnscampus in Genk was voor Joyce echt iets om naar uit te kijken: “Met z’n allen samen, en met andere organisaties op één plek. En mijn job kreeg ook een nieuwe invulling, ik doe nu het onthaal op twee plaatsen: het algemeen onthaal en dat van onze dienst. Heel fijn, zo'n nieuwe uitdaging!”.

Andere interessante artikels

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024
Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of…
Campagne Meetjesland visual
Nieuws

Zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Meetjesland

15 januari 2024

Maandag 15 januari starten we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich in de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins waar op dit ogenblik een gebrek aan pleeggezinnen is.