Ga verder naar de inhoud

Corona: terug naar normale werking

08 oktober 2021

Vanaf 8 oktober keren we terug naar een normale werking binnen de jeugdhulphulp. Bij een (vermoeden van) besmetting moeten de geldende richtlijnen wel strikt gevolgd worden.

Twee kleuters en een peuter knuffelen

Het blijft heel belangrijk om de hygiënische maatregelen te volgen, te zorgen voor een goede ventilatie extra voorzichtig te zijn met kwetsbare personen die niet gevaccineerd zijn.

De mondmaskerplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar valt ook weg. Voor hulpverleners en begeleiders volgen we wel de federale aanbeveling om een mondmasker te blijven gebruiken als de veiligheidsafstand van anderhalve meter niet mogelijk is.

Het blijft mogelijk om online contacten te organiseren, bijvoorbeeld bij gezinnen in quarantaine of isolatie.

In Brussel moet er rekening gehouden worden met de lokale situatie en de richtlijnen die daar gelden.

Vaccin-spuit-covid-corona

Hoe zit het met het coronavaccin?

Hoe zit het nu weer met het vaccineren van pleegkinderen en pleegjongeren? In het nieuwsbericht 'Vaccins en pleegzorg' zetten we de algemene regels voor vrijwillige vaccinaties nog even op een rijtje.

Voor jongeren tussen 12 en 15 jaar krijgen is er een licht afwijkende procedure afgesproken om te zorgen voor een vlotte doorloop in de vaccinatiecentra. Alle informatie daarover vind je in het nieuwsbericht 'Vaccinatie COVID-19 voor 12- tot 15-jarige pleegjongeren'.

COVID-certificaten

COVID-certificaten zijn een bewijs van volledige vaccinatie, van een recente PCR-test of van een herstelcertificaat na een recente besmetting. Maar hoe zit het met de certificaten van pleegkinderen en pleegjongeren? Alle informatie vind je in het nieuwsbericht 'COVID-certificaten voor pleegkinderen en -jongeren'.

Andere interessante artikels

P14 pleegzorgpluim 2
Nieuws

Een pleegzorgpluim voor Rik!

23 februari 2024

Elk kwartaal zetten we bij pleegzorg iemand in de bloemetjes die een pluim verdient voor zijn of haar engagement in pleegzorg. Dat kan gaan over een pleeggezin, ouders, een pleegzorgbegeleider,... Die persoon verrassen we dan met een bezoekje, een award en een artikel in Kleurrijk, ons pleegzorgtijdschrift.

Huisdieren in pleegzorg
Getuigenis

Huisdieren in pleegzorg

9 februari 2024
Of het nu gaat over een hond, een kat, een stel kippen of een konijn … tal van mensen kiezen ervoor om hun thuis te delen met een harige of…
Campagne Meetjesland visual
Nieuws

Zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Meetjesland

15 januari 2024

Maandag 15 januari starten we vanuit Pleegzorg Oost-Vlaanderen met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich in de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins waar op dit ogenblik een gebrek aan pleeggezinnen is.