Weekendgezinnen gezocht

Hallo!

Wist je dat je als pleeggezin ook kan kiezen voor weekend- en vakantiepleegzorg? Dan vang je een kind één of twee weekends per maand op of enkele dagen of weken tijdens de vakantie. Je biedt een leuke plek waar een kind kan logeren, zodat de ouders even tot rust kunnen komen. Of je zorgt ervoor dat kinderen die tijdens de week in een voorziening verblijven, af en toe een weekend in jouw gezin kunnen wonen.

In Limburg zoeken op dit moment 37 kinderen en jongeren een plekje in een gezin waar ze af en toe een weekend terecht kunnen. Samen met hun mama of papa zorg je ervoor dat ze zelfvertrouwen krijgen om verder te groeien in het leven. Doe zoals Petra en Rudi en geef een kind iets van onschatbare waarde: één of twee weekends per maand.

Petra en Rudi from Pleegzorg Vlaanderen on Vimeo.

 

Kom naar een infoavond!

Wil je graag weten wat je kan betekenen als weekendgezin? Kom dan naar onze infoavond over deze vorm van pleegzorg. Je bent van harte welkom op donderdag 25 april om 20u in het Huis van het Kind te Hasselt. Meer praktische info vind je hier! Kan je er niet bij zijn? Schrijf je dan gerust in voor één van onze algemene infoavonden. Ook hier komt dit thema aan bod. Je vindt alle data hier.