Crisispleeggezinnen gezocht!

Soms hebben kinderen héél snel een andere thuis nodig waar ze voor korte of iets langere tijd kunnen verblijven. Bijvoorbeeld omdat na de bevalling in het ziekenhuis blijkt dat de ouders niet voor het kind kunnen zorgen. Of omdat de politie het kind thuis in een zorgwekkende situatie aantreft, of omdat een alleenstaande mama een tijdje opgenomen wordt in de psychiatrie.

Bij deze situaties loopt er een melding binnen bij het Crisismeldpunt Minderjarigen Limburg. Wanneer zij inschatten dat een pleeggezin de beste optie is, rinkelt bij ons de telefoon. Onze medewerkers van het crisisteam geven meteen prioriteit aan deze oproep en gaan onmiddellijk op zoek naar een beschikbaar crisispleeggezin.

Omdat het erg belangrijk is dat we op élke vraag kunnen ingaan, zijn we op zoek naar nieuwe crisisgezinnen. Als crisisgezin...

  • ... vang je kinderen van verschillende leeftijden op (van pasgeboren baby tot tiener). Je kan wel zelf aangeven voor welke leeftijden we bij jou terecht kunnen.
  • ... leg je heel wat flexibiliteit aan de dag. Vaak wordt het kind dezelfde dag of de dag erna nog naar jouw gezin gebracht.
  • ... kan je ervoor kiezen om enkel noodopvang voor een periode van 2 weken te doen (let op: géén baby's) OF om ook beschikbaar te zijn voor een eventuele uitloop van enkele maanden, tot er een geschikte oplossing gevonden is (eventueel ook voor pasgeboren baby's).
  • ... word je goed begeleid: een crisisbegeleider helpt je bij de opstart en komt regelmatig bij jou langs.
  • ... kan je aangeven wanneer je wel of niet beschikbaar bent. Ook kan je een situatie weigeren indien dit niet goed voelt of momenteel niet past.
  • ... helpen we je om de nodige spullen te verzamelen die je nodig hebt voor dit kind. Zo werken we bijvoorbeeld samen met Ruilwinkel 't Wisselke in Hasselt.

Benieuwd of crisispleegzorg iets voor jou is? Kom dan naar onze vrijblijvende infoavond op maandag 10 februari in het stadhuis van Genk. Meer info & inschrijven: klik hier!