Liefde voor pleegzorg

Hallo!

In België wonen meer dan 8.000 kinderen en volwassenen in een pleeggezin. Dat lijkt veel maar toch zoeken we ook voor heel wat andere kinderen een warm gezin. Iedereen kan daarbij helpen, zelfs jouw schrijfkunsten... We hebben mooi briefpapier gemaakt dat we overal in België willen bezorgen. Op die manier willen we gezinnen die nog een plekje vrij hebben, aanspreken om pleeggezin te worden. 

Wat is pleegzorg?

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor een kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind.

Maak het positieve verschil in het leven van een kind...

Via het briefpapier dat je hieronder gratis kan aanvragen willen we iedereen oproepen om brieven te schrijven. Schrijf een liefdesbrief naar iemand die volgens jou een hele goede pleegouder zou zijn. Daar maak je niet alleen ons maar ook een kind, jongere of volwassene in een moeilijke opvoedingssituatie, heel blij mee! Natuurlijk mag je ook een brief sturen naar een (pleeg)ouder, (pleeg)zus, (pleeg)broer of begeleider. Je mag helemaal kiezen naar wie je deze brieven stuurt. In iedere set zitten vijf brieven en vijf enveloppen.

Vraag je briefpapier aan!

We hopen dat ook jij wil meehelpen! Een set briefpapier bezorgen we je helemaal gratis, zolang de voorraad strekt. Wil je graag je brief delen met ons of met de wereld? Deel hem dan op sociale media met #liefdevoorpleegzorg of stuur hem door naar de socialemediakanalen van Pleegzorg Vlaanderen.