Doneer je wagenpark

Hallo!

Wat waren we trots, toen we begin februari Minister Vandeurzen konden overtuigen om zijn autodeur te doneren aan pleegzorg. Een tijd lang zou hij rondrijden met een mooie automagneet. Wat een geweldig engagement van de minister. Maar stel je nu eens voor… dat we ook de lokale politici konden overtuigen tot deze goede daad? Dan zouden toekomstige pleegmama’s en –papa’s uit alle hoeken van ’t land onze boodschap zien! En dan vinden we dankzij al die burgemeesters en schepenen nieuwe warme pleeggezinnen. We hopen daarom dat alle Vlaamse steden en gemeenten pleegzorg een warm hart toedragen en hun autodeuren, -ruiten of –bumpers willen doneren!

 

Registreer jouw gemeentelijk wagenpark!

Zeiden de leden van het College van Burgemeester en Schepenen volmondig ‘Ja!’ op onze actie? Of willen jullie de auto’s en bestelwagens van het gemeentelijk wagenpark doneren? Stuur dan een mailtje naar info@pleegzorgvlaanderen.be. De achterruitsticker is helemaal gratis én makkelijk te verwijderen. Liever iets minder opzichtig? Dan bezorgen we je graag een bumpersticker, ook helemaal gratis. Voor een herbruikbare magneet voor op je autodeur vragen we een kleine bijdrage van 12,50 euro per stuk, zodat het ook voor ons betaalbaar blijft.  

Wij contacteren je voor verdere afspraken en het afleveren van de materialen.

 

 

Wat is pleegzorg?

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. Daarnaast zijn er ook volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek in pleegzorg. Het zijn pleeggasten en ze wonen in een gastgezin. Vaak zijn hun ouders zelf te oud om nog voor hen te zorgen. Dankzij hun gastgezin kunnen ze weer genieten van het leven in een gezin.

Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen of pleeggasten wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind of de pleeggast.

 

Pleegzorggemeente worden

We zouden het super vinden als je het gemeentelijk wagenpark wil doneren aan pleegzorg. Als gemeente kan je ook meteen aangeven of je Pleegzorggemeente wil worden. Dan gaan we samen op zoek naar andere manieren om samen te werken om nieuwe pleeggezinnen aan te spreken. Door een oproep op jullie website of op Facebook, of een interview in je gemeenteblad. Maar je kan als gemeente ook bestaande pleegkinderen, pleeggasten en pleeggezinnen in jullie gemeente ondersteunen: door een vrijetijdspas te geven aan alle pleegkinderen en pleeggasten of een premie gelijkaardig aan een geboortepremie voor gezinnen die een pleegkind of pleeggast in hun gezin verwachten.

We zoeken samen naar wat er in jouw gemeente mogelijk is, maar het is zeker geen vereiste om aan deze actie deel te nemen: je kan ervoor kiezen om je auto’s te doneren maar toch geen Pleegzorggemeente worden, maar je kan ook deze actie laten schieten maar toch aangeven dat je Pleegzorggemeente wil worden.

 

Vragen?

Mail dan snel naar info@pleegzorgvlaanderen.be of contacteer jouw lokale contactpersoon!

Antwerpen: niels.heselmans@pleegzorgantwerpen.be

Limburg: jana.bens@pleegzorglimburg.be

Oost-Vlaanderen: bart.carael@pleegzorgoostvlaanderen.be

Vlaams-Brabant en Brussel: murielle.dumarey@pleegzorgvbb.be

West-Vlaanderen: nelle.devisscher@pleegzorgwvl.be