Doneer je schoolhek

Hallo!

In België wonen bijna 10.000 kinderen in een pleeggezin. Dat lijkt veel maar toch zoeken we ook voor heel wat andere kinderen een warm gezin. Iedereen kan daarbij helpen, zelfs jouw schoolhek... We hebben een mooi spandoek gemaakt dat we overal in België, aan elke school, willen ophangen. Op die manier willen we gezinnen die nog een plekje vrij hebben, aanspreken om pleeggezin te worden. 

 

Wil je onze video delen? Druk dan op de vlieger rechtsbovenaan het filmpje. Wil je een video plaatsen op de Facebook-pagina van je school? Dan kan je ook je directeur of je directrice meteen aanspreken!

 

Wat is pleegzorg?

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor een kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind.

 

Maak het positieve verschil in het leven van een kind...

Scholen proberen elke dag te bouwen aan de toekomst van hun kinderen. Dat vinden we fantastisch! Want ook onze pleeggezinnen staan dag en nacht klaar om een kind een duwtje in de rug te geven. Daarom hopen we dat scholen ons willen helpen in onze zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen niet alleen tijdens de schooluren, maar ook voor en na school een warme plek hebben waar ze zich goed voelen. 

 

Registreer je schoolhek!

We hopen dat ook jouw schoolhek wil meehelpen! Een spandoek bezorgen we je helemaal gratis. Wil je hem na korte of lange tijd weer inruilen? Dan zoeken wij een nieuw plekje voor hem uit. Stuur een mailltje met de gegevens van jouw school naar info@pleegzorgvlaanderen.be en dan zorgen wij ervoor dat jouw doordeweekse schoolhek een goeie daad wordt.

 

 
powered by Typeform

 

 

Hoe zien de spandoeken er nu eigenlijk uit?

Oh ja, klein detail... De spandoeken zijn elk 220 cm op 75 cm. Je kan kiezen tussen drie versies. 

Kleuter // Lager

Lager // Secundair

Secundair // Hoger

 

 

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan snel naar info@pleegzorgvlaanderen.be