Doneer je jeugdbeweging!

Hallo daar!

Wat fijn dat jij jouw Scouts of Gidsengroep, Chiro, KSA, KLJ, FOS, Jeugd Rode Kruis of andere jeugdbeweging wil doneren aan pleegzorg! Samen gaan we tijdens de Week van de Pleegzorg (9-18 november) op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. 

 

Wil je onze video delen? Druk dan op de vlieger rechtsbovenaan het filmpje.

 

Hoe?

Wij ontwikkelden een leuke bingo met opdrachten om in jullie jeugdbeweging te spelen. Je speelt dit spel per (leeftijds)groep. In één jeugdbeweging kunnen dus verschillende groepen meedoen.

 

Waarom?

10.000 pleegkinderen in Vlaanderen, dan zitten er ongetwijfeld ook een heleboel pleegkinderen in de jeugdbeweging. Misschien ook wel bij jullie? Bovendien zijn pleegkinderen ook gewoon kinderen die graag spelen, ravotten, knutselen, kampen bouwen en met vriendjes optrekken. En dat is net waar jullie goed in zijn, toch?

 

Een goede daad met jouw jeugdbeweging!

Door deel te nemen aan deze actie zetten jullie pleegzorg extra in de kijker. Dat is belangrijk omdat heel wat mensen niet goed weten wat pleegzorg precies is. Misschien heeft één van jullie leden wel enorm geëngageerde ouders, die graag een kind willen opvangen in hun gezin. Of misschien komt de buurvrouw wel naar onze infoavond omdat jullie een foldertje in haar bus staken. Of wie weet leerde Jos, stamgast van het café waar jullie pleegzorg-bierviltjes legden, wel iets bij over het thema.

 

Maar ook voor jullie valt er wat te winnen!

Voor wat, hoort wat! Daarom willen wij alle deelnemers natuurlijk uitgebreid bedanken. Hebben jullie een volle bingo-rij? Dan ontvangen jullie een leuk Pleegzorg-Pretpakket vol spelmateriaal voor jullie jeugdbeweging. Een volle kaart? Wauw! Dan maken jullie ook nog eens kans op een grafitti-, circus- of percussieworkshop.

 

Registreer snel jouw jeugdbeweging…

Vul het formulier hieronder in en wij bezorgen jullie al het materiaal dat je nodig hebt: folders, affiches, placemats en bierviltjes, plaktattoo’s, Pleegzorg-ren-je-rot-spel, … Registreren doe je vóór 21 oktober. De actie zelf loopt tijdens de Week van de Pleegzorg, van 9 tot en met 18 november 2018. Vervolgens dien je ons al jouw bewijsmateriaal (foto’s, filmpjes, geschreven informatie) én een foto van de ingevulde bingokaart te bezorgen voor 25 november. Dat kan via info@pleegzorgvlaanderen.be. De winnaars van de workshop worden persoonlijk gecontacteerd.

 

 
powered by Typeform

 

Download hier de briefing voor jeugdbewegingen.

Download hier de bingokaart.