Vakantiepleegzorg

 

Hallo!

Sommige kinderen wonen bij hun mama en papa, andere kinderen wonen bij een van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin... een pleeggezin. Er zijn al heel wat pleeggezinnen in Vlaanderen maar wij zijn altijd op zoek naar nog meer pleeggezinnen, zodat we nog meer kinderen kunnen helpen. 

Tijdens de zomer blijven we dus ook verder speuren naar nieuwe pleeggezinnen. En tijdens de vakantie gaan we specifiek op zoek naar pleeggezinnen weekend- en vakantiepleegzorg. Ben je geïnteresseerd in een andere vorm van pleegzorg? Ook dan ben je uiteraard heel welkom! Hier kan je altijd een info-pakket aanvragen!

Pleegzorg bestaat in vele vormen, één daarvan is ondersteunende pleegzorg. Bij ondersteunende pleegzorg kan een pleeggezin gedurende een langere periode een kind voor één of meerdere weekends per maand opvangen onder de noemer van weekendopvang. Een pleeggezin kan ook kiezen voor vakantieopvang, dan verblijft een pleegkind in of meerdere weken tijdens vakanties in het pleeggezin. 

In de provincie Antwerpen zoeken op dit moment een 100-tal kinderen een plekje in een gezin waar ze af en toe een weekend terecht kunnen. Samen met hun mama of papa zorg je ervoor dat ze zelfvertrouwen krijgen om verder te groeien in het leven. Doe zoals Petra en Rudi en geef een kind iets van onschatbare waarde: één of twee weekends per maand.

 

 

Kom naar een zomerse infoavond!

Wil je graag weten wat je kan betekenen als weekendgezin of vakantiegezin? Kom dan naar één van deze infoavonden rond pleegzorg. Tijdens de grote vakantie zullen we deze infoavonden in een zomers jasje steken. Je wordt op de infoavond dan ontvangen met een heerlijke mocktail en je kan je zetten in een zomerse pleegzorg-strandstoel onder een pleegzorg-parasol. 
 
We vertellen je er alles over de verschillende vormen van pleegzorg en een ervaren pleegouder vertelt zijn of haar verhaal. Schrijf je zeker in, dan zetten wij de mocktails al klaar...
 
  • Op dinsdag 16 juli in Mechelen, klik hier om je in te schrijven.
  • Op donderdag 25 juli in Hoboken, klik hier om je in te schrijven.
  • Op dinsdag 6 augustus in Turnhout, klik hier om je in te schrijven.
  • Op dinsdag 27 augustus in Ekeren, klik hier om je in te schrijven. 
 

Nog vragen?

Mail dan snel naar info@pleegzorgprovincieantwerpen.be of bel 0800/30 181