Pleegzorggemeente

 

Elke gemeente in de provincie Antwerpen kan zich kandidaat stellen als Pleegzorggemeente. Daarmee willen ze zich engageren om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in hun buurt een thuis te bieden. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier. Sommige gemeenten kiezen er ook voor om het engagement van hun pleeggezinnen extra te ondersteunen. Gemeentes beslissen zelf wat binnen hun mogelijkheden ligt om pleegzorg een duwtje in de rug te geven.

 

Hoe pleegzorggemeente worden?

Heb je interesse om Pleegzorggemeente te worden? Stuur dan snel een mailtje naar niels.heselmans@pleegzorgprovincieantwerpen.be. Wij zoeken samen met jou naar een samenwerking waar we ons allebei in kunnen vinden. We proberen elkaar te versterken en te helpen binnen elkaars mogelijkheden en stellen een actieplan op. Een berichtje op de website of op je Facebook-pagina, een artikel in het gemeentemagazine, posters en brochures in de openbare gebouwen. Alle beetjes helpen om gezinnen met een warm hart in jouw gemeente aan te spreken om pleeggezin te worden.

 

Wat krijg je terug?

Pleegzorggemeenten mogen pronken met een speciaal label. Als Pleegzorggemeente krijg je een plekje op onze website en natuurlijk… Onze eeuwige dankbaarheid!