Liefste burgemeester...

 

Hallo!

Op Valentijnsdag bezorgden we elke burgemeester in de provincie Antwerpen een liefdesbrief. Omdat we je graag liefdevol wilden vragen of jouw gemeente zich wil engageren als Pleegzorggemeente. Daarvoor hoef je geen extra budgetten vrij te maken of twee voltijdse personeelsleden aan te werven (al mag dat natuurlijk altijd). De bedoeling is dat we samen op zoek gaan naar extra pleeggezinnen in jouw gemeente die een thuis kunnen bieden aan kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking of psychische problemen. Door de communicatiekanalen of de infrastructuur van je gemeente in te zetten om pleegzorg beter bekend te maken.

 

Geef hier je antwoord!

Wil je onze liefdesoproep beantwoorden? Dat zouden we helemaal geweldig vinden. Het duurt letterlijk 2 minuten en als je ergens het antwoord schuldig moet blijven is dat helemaal geen probleem. Als je 'Ja' zegt, bezorgen wij alle medewerkers van je gemeente een postkaartje om onze liefde te bezegelen en bekend te maken dat jullie een pleegzorggemeente zijn. En aan het onthaal van elk gemeentehuis zetten we een heerlijke pleegzorghartjessnoeppot. Moet de beslissing eerst nog bekrachtigd worden door het schepencollege? Dan kan je alvast een tijdelijke liefdesverklaring achterlaten.

Surf je mobiel en zie je niet meteen een formulier? Klik dan hier.

 
Powered byTypeform

 

Wat is pleegzorg?

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. Maar er zijn ook volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek in pleegzorg. Het zijn pleeggasten en ze wonen in een gastgezin. Vaak zijn hun ouders zelf te oud om nog voor hen te zorgen. Dankzij hun gastgezin kunnen ze weer genieten van het leven in een gezin.

Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen of pleeggasten wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind of de pleeggast.

 

Ons campagnefilmpje!

Ben je benieuwd hoe we alle liefdesbrieven bij elke burgemeester kregen? Check dan zeker de video hieronder!

 

Vragen?

Wil je meer info om Pleegzorggemeente te worden? Dat vind je hier terug!
Heb je nog vragen? Mail dan snel naar niels.heselmans@pleegzorgprovincieantwerpen.be