Duivelse +School

Hallo!

De Rode Duivels en Ketnet roepen alle scholen in België op om zich, net als hen, in te zetten voor pleegzorg. Onder het motto ‘Elk kind heeft recht op een warm gezin!”, vragen de Duivels aan alle leerlingen en leerkrachten om pleegzorg op een fijne, originele manier in de kijker te zetten. De scholen die de meest inspirerende campagne uitdokteren, krijgen duivels bezoek! 

 

Wat is pleegzorg?

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor een kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind.

 

Vraag een lespakket aan!

Wil jij je school omzetten in een goeie daad? Dan kan je hier een lespakket aanvragen en je leerlingen helemaal onderdompelen in het thema pleegzorg. Je kan ook de digitale lespakketten downloaden onder het formulier. Heb je je met heel de school ingezet voor pleegzorg? Dan kan je jullie project registreren via  http://duivelseplusschool.ketnet.be/!

 
Powered byTypeform

Surf je mobiel en zie je niet meteen een formulier? Klik dan hier.

 

Download je lespakket!

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Dan kan je hier alvast de inspiratiebundels rond het thema pleegzorg voor het lager onderwijs terugvinden. Wil je meteen alle materiaal downloaden? Ook die vind je terug achter een downloadlink.

*te gebruiken in combinatie met het boek Sammy krijgt pleegouders

 

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan snel naar info@pleegzorgvlaanderen.be