Duivelse +School

De winnaars zijn bekend!

De Rode Duivels en Ketnet riepen alle scholen in België op om zich, net als hen, in te zetten voor pleegzorg. Onder het motto ‘Elk kind heeft recht op een warm gezin!”, vroegen de Duivels aan alle leerlingen en leerkrachten om pleegzorg op een fijne, originele manier in de kijker te zetten. Jan Vertonghen maakte de winnende scholen bekend, zij krijgen op vrijdag 8 juni bezoek van de Rode Duivels! 

 

Wat is pleegzorg?

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor een kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind.

 

Vraag een lespakket aan!

Ook na de Duivelse +School kan je je school nog omzetten in een goeie daad Vraag hier een lespakket aan en dompel je leerlingen helemaal onder in het thema pleegzorg. Je kan ook de digitale lespakketten downloaden onder het formulier.

 
Powered byTypeform

Surf je mobiel en zie je niet meteen een formulier? Klik dan hier.

 

Download je lespakket!

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Dan kan je hier alvast de inspiratiebundels rond het thema pleegzorg voor het lager onderwijs terugvinden. Wil je meteen alle materiaal downloaden? Ook die vind je terug achter een downloadlink.

*te gebruiken in combinatie met het boek Sammy krijgt pleegouders

 

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan snel naar info@pleegzorgvlaanderen.be