Doneer je gemeentehuis!

Hallo!

In de provincie Antwerpen wonen bijna 1.404 gezinnen die een pleegkind of pleeggast opvangen in hun gezin. In Antwerpen en Mechelen, maar ook in Zoersel, Vorselaar, Ranst of Lint. Toch zoeken we nog heel wat andere pleeggezinnen die kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking een warme thuis willen geven. Iedereen kan daarbij helpen, zelfs jouw gemeentehuis... Daarom vragen we of we de inkomhal van alle gemeenten in onze provincie een weekje mogen lenen, tijdens de Week van de Pleegzorg van vrijdag 10 november tot zondag 19 november 2017. We hangen er leuke posters en vlaggenlijnen om gezinnen die nog een plekje vrij hebben, aan te spreken om pleeggezin te worden.  

 

Wil je onze video delen? Druk dan op de vlieger rechtsbovenaan het filmpje. Ken je je burgemeester of één van de schepenen? Laat het dan zeker ook aan hen zien!

 

Registreer je gemeentehuis!

Wil je je gemeentehuis doneren? Dan bezorgen wij je alle materiaal in de week van 6 november 2017. We bezorgen elke gemeente vier verschillende affiches: drie affiches met verschillende straatnamen in je gemeente, een vierde affiche waarop inwoners hun eigen straat kunnen invullen. Zo kunnen ze aan hun eigen raam een poster hangen en komt het engagement van je gemeente ook terug in het straatbeeld. Je krijgt ook een aantal vlaggenlijnen van Pleegzorg Provincie Antwerpen die je in de inkomhal kan ophangen.

Surf je mobiel en zie je niet meteen een formulier? Klik dan hier.

 
Powered byTypeform

 

Wat is pleegzorg?

Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, andere kinderen wonen bij één van de twee. En sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. Maar er zijn ook volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek in pleegzorg. Het zijn pleeggasten en ze wonen in een gastgezin. Vaak zijn hun ouders zelf te oud om nog voor hen te zorgen. Dankzij hun gastgezin kunnen ze weer genieten van het leven in een gezin.

Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen of pleeggasten wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind of de pleeggast.

 

 

Pleegzorggemeente worden!

We zouden het super vinden als je je gemeentehuis wil doneren aan pleegzorg. Als gemeente kan je ook meteen aangeven of je Pleegzorggemeente wil worden. Dan gaan we samen op zoek naar andere manieren om samen te werken om nieuwe pleeggezinnen aan te spreken. Door een oproep op jullie website of op Facebook, een oproep of interview in je gemeenteblad. Maar je kan als gemeente ook bestaande pleegkinderen, pleeggasten en pleeggezinnen in jullie gemeente ondersteunen: door een vrijetijdspas te geven aan alle pleegkinderen en pleeggasten of een premie gelijkaardig aan een geboortepremie voor gezinnen die een pleegkind of pleeggast in hun gezin verwachten.

We zoeken samen naar wat er in jouw gemeente mogelijk is, maar het is zeker geen vereiste om aan deze actie deel te nemen: je kan ervoor kiezen om je gemeentehuis te doneren maar toch geen Pleegzorggemeente worden, maar je kan ook deze actie laten schieten maar toch aangeven dat je Pleegzorggemeente wil worden.

Wil je meer info om Pleegzorggemeente te worden? Dat vind je hier terug!

 

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan snel naar info@pleegzorgprovincieantwerpen.be